FC Barcelona s-a calificat miercuri seara in finala UEFA Champions League, dupa ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe teren propriu cu AC Milan, in mansa secunda a semifinalelor competitiei. Barcelona si-a asigurat calificarea in u
FC Barcelona s-a calificat miercuri seara in finala UEFA Champions League, dupa ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe teren propriu cu AC Milan, in mansa secunda a semifinalelor competitiei. Barcelona si-a asigurat calificarea in urma victoriei obtinute saptamana trecuta, cu 1-0, pe "San Siro". Astfel, in finala de pe 17 mai, de la Paris (pe "Stade de France"), se vor intalni FC Barcelona si Arsenal Londra, gruparea engleza obtinand marti seara calificarea, dupa 0-0 in deplasare cu CF Villarreal (a castigat cu 1-0 pe "Highbury"). Frank Rijkaard(foto), antrenorul Barcelonei, considera ca adversarul din finala este unul periculos. "Este o mare echipa. Arsenal a meritat sa ajunga in finala si va fi o rivala foarte periculoasa. Nu se poate vorbi de favoriti, pentru ca o finala este intotdeauna unica si fiecare echipa are 50 la suta sanse", a declarat antrenorul olandez. Rijkaard a precizat ca se astepta ca partida cu AC Milan sa fie una foarte tactica. "Ne asteptam la o partida in care, pe masura ce timpul trecea, Milan se vedea obligata sa riste mai mult. In a doua repriza, a trebuit sa muncim mai mult in defensiva deoarece Milan a iesit mai mult in atac", a adaugat olandezul, care a subliniat evolutia buna a lui Iniesta: "A demonstrat ca este un jucator foarte mare". "Obiectivul a fost indeplinit. Doream sa ajungem in finala si echipa a suferit mult pentru a reusi acest lucru", a mai spus Rijkaard, care nu a dorit sa comenteze golul inscris de Sevcenko in minutul 70, anulat insa de "centralul" Markus Merk. "Arbitrul a avut motivele sale", a spus Rijkaard. De partea cealalta, tehnicianul lui AC Milan, Carlo Ancelotti, considera ca golul inscris de Sevcenko a fost valabil, insa a precizat ca echipa spaniola a meritat calificarea in finala. "Partida s-a jucat pe detalii mici, favorabile Barcelonei si in defavoarea noastra. Cred ca golul inscris de Sevcenko era valabil. A fost un meci frumos, Barcelona a dat dovada de curaj si forta. Merita sa joace in finala", a spus Ancelotti. Italianul a precizat ca si AC Milan ar fi meritat sa ajunga in finala: "Sezonul nu este incheiat, mai avem campionatul". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.