Magistratii Tribunalului Bucuresti au luat ieri in discutie cererea procurorilor Parchetului General de arestare preventiva a omului de afaceri Marian Iancu. Acesta este cercetat in acelasi dosar cu Ovidiu Tender, si este acuzat de mai multe infracti
Magistratii Tribunalului Bucuresti au luat ieri in discutie cererea procurorilor Parchetului General de arestare preventiva a omului de afaceri Marian Iancu. Acesta este cercetat in acelasi dosar cu Ovidiu Tender, si este acuzat de mai multe infractiuni de natura economica, prin savarsirea carora s-ar fi creat un prejudiciu de peste 2700 de miliarde de lei vechi. Dosarul privind arestarea preventiva a lui Iancu a fost retrimis la Tribunal, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, care a constatat unele vicii de procedura in emiterea mandatului de arestare. Initial, termenul pentru rediscutarea propunerii de arestare preventiva a fost fixat pentru data de 25 aprilie, insa dezbaterile au fost amanate pana ieri, pentru pregatirea apararii. Dezbaterile in acest dosar au inceput ieri, in jurul orei 13.50, Marian Iancu fiind audiat timp de patru ore. Pana la inchiderea editiei nu se luase nici o decizie privind solicitarea Parchetului.
Exceptii respinse
Pe de alta parte, in 25 aprilie, avocatii lui Marian Iancu au invocat doua exceptii. Una dintre ele viza faptul ca Tribunalul nu a fost sesizat in mod legal, deoarece referatul care a stat la baza sesizarii nu a fost refacut. Cea de-a doua exceptie se referea la faptul ca magistratii CAB nu puteau dispune rejudecarea cauzei la o instanta inferioara. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis insa respingerea exceptiilor ca nefondate.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Ovidiu Tender si Marian Iancu, pentru infractiuni economice. Astfel, procurorii sustin ca Tender si Iancu ar fi constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. De asemenea, conform Mediafax, procurorii au inceput verificarea traseului banilor obtinuti de Marian Iancu, prin operatiuni ilicite, dupa ce s-a constatat ca exista indicii potrivit carora sumele ar fi fost folosite pentru plata antrenorilor de la echipa de fotbal Poli Timisoara. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.