Compania Romaero va produce subansamble si componente primare pentru cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, in baza unui contract cu durata de zece ani, pentru care estimeaza venituri de peste cinci milioane de dolari in urmatorii 5-7
Compania Romaero va produce subansamble si componente primare pentru cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, in baza unui contract cu durata de zece ani, pentru care estimeaza venituri de peste cinci milioane de dolari in urmatorii 5-7 ani.
Reprezentantii Romaero au semnat ieri un contract cadru de colaborare cu firma suedeza SAAB, unul dintre contractorii primari ai Airbus, transmite Mediafax. Valoarea produselor livrate de compania romaneasca ar putea creste in viitor peste nivelul estimat, a declarat directorul general al Romaero, Ionel-Dan Vulcan. "Pe masura ce Romania isi va demonstra capacitatea de a performa, contractul nu are limite. SAAB ne va plasa comenzi pentru orice tip de avion Airbus, dar vom incepe cu modelul A 380", a spus Vulcan dupa semnarea contractului. El a adaugat ca acordul este unul strategic pentru Romaero si va "asigura existenta" companiei pentru urmatorii zece ani. Romaero a incheiat anterior contracte cu alti trei contractori primari ai Airbus si se afla in negocieri cu al patrulea, potrivit directorului general al Romaero. Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va publica peste doua luni caietul de sarcini pentru investitorii care doresc sa participe la privatizarea Romaero, a anuntat Aurel Cazacu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei, director in cadrul MEC.
El a aratat ca firma suedeza SAAB este interesata de preluarea Romaero si a adaugat ca o delegatie romana, condusa de ministrul Economiei, Codrut Seres, se va deplasa in Suedia saptamana viitoare pentru a "aprofunda" discutiile dintre cele doua parti, incepute in urma cu circa un an. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.