Sirianul Omar Hayssam este liber. Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, ieri, eliberarea din arest a omului de afaceri, in dosarul privind rapirea jurnalistilor romani in Irak. Instanta a acceptat cererea de revocare a mandatului formulata de acela
Sirianul Omar Hayssam este liber. Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, ieri, eliberarea din arest a omului de afaceri, in dosarul privind rapirea jurnalistilor romani in Irak. Instanta a acceptat cererea de revocare a mandatului formulata de acelasi procuror care a solicitat si arestarea barbatului. Grav bolnav, Hayssam, judecat pentru implicare, alaturi de Mohammad Munaf, in rapirea jurnalistilor, in martie 2005, a scapat din arest. Procurorul de sedinta a acceptat sa fie revocat mandatul de arestare preventiva, din motive medicale, emis pe numele lui Hayssam. Ieri, Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului a formulat o cerere de interventie in favoarea lui Hayssam, solicitand instantei sa fie respectate drepturile constitutionale ale inculpatului. Avocatii lui Hayssam, operat recent de cancer de colon, au sustinut, de mai multe ori in fata CAB, ca absenta unui tratament adecvat lezeaza drepturile prevazute de articolul 3 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Astfel, ei au solicitat judecatorului eliberarea clientului lor si suspendarea procesului in care acesta este acuzat de implicare in rapirea jurnalistilor romani. Comisia de expertiza medico-legala a recomandat, in raportul sau, ca tratamentul pacientului nu poate fi realizat in reteaua penitenciarelor, ci doar in unitati oncologice apartinand Ministerului Sanatatii. In 10 martie a.c., judecatorii instantei supreme au apreciat ca Hayssam poate fi judecat in stare de libertate in dosarul privind afacerea Foresta. Astfel, singurul mandat de arestare a ramas cel din dosarul privind rapirea jurnalistilor in Irak.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.