FC National, cu un Ryan Griffiths in zi de gratie, a intors ieri infrangerea cu 0-1 din prima mansa a "dublei" cu Farul si s-a calificat in finala Cupei Romaniei. Meciul din Cotroceni a fost unul extrem de spectaculos, cu rasturnari de situatie si cu
FC National, cu un Ryan Griffiths in zi de gratie, a intors ieri infrangerea cu 0-1 din prima mansa a "dublei" cu Farul si s-a calificat in finala Cupei Romaniei. Meciul din Cotroceni a fost unul extrem de spectaculos, cu rasturnari de situatie si cu trei goluri foarte frumoase marcate de atacantul australian Griffiths. "Bancarii" au lasat deoparte prudenta proverbiala a lui Cristiano Bergodi si s-au aruncat in atac inca din startul jocului, iar dupa 16 minute de joc Nationalul era in finala, dupa doua reusite ale lui Griffiths, reluare de mare atacant, pe coltul scurt, dupa o centrare excelenta a lui Panc, iar Herea a profitat de singura greseala a lui Curca si a facut 2-0 cu o lovitura de cap. Farul s-a trezit din nauceala si a iesit la joc, reusind destul de repede sa marcheze golul care ii aducea prezenta in finala, la o faza foarte complicata. Sorin Corpodean a lasat excelent jocul sa continue atunci cand trei constanteni au scapat singuri cu portarul gazdelor, vazand ca pasa decisiva a venit de la Sapunaru, in ciuda asistentului Onicas, care a ridicat fanionul, derutandu-i si pe atacantii "rechinilor". Echipa lui Vukotic s-a descurcat bine pana la pauza, lasand impresia ca are forta sa tina departe de finala pe FC National, insa dupa pauza a iesit din nou la rampa Griffiths, care a marcat doua goluri pe cat de frumoase, pe atat de pretioase pentru "bancari". FC National merge din nou in finala Cupei Romaniei si viseaza sa o si castige, dupa ce acum trei ani s-a inclinat in fata lui Dinamo * La Ploiesti a fost un meci corect descris de Vivi Rachita "de cascadorii rasului". Dupa 4-1 pentru Rapidin tur, s-au marcat sase goluri, din care cinci au fost hilare, un mare rol avandu-l portarul rapidist Minca. Ardeleanul care in campionat a acoperit foarte bine absentalui Dani Coman, accidentat in ultimele etape, a gafat copilareste de doua ori in prima repriza, determinandu-l pe Razvan Lucescu sa-l schimbe la pauza cu titularul, care tocmai si-a revenit. Daniel Niculae a deschis scorul dupa o gafa a fundasilor ploiesteni, apoi gazdele au zis mersi de greselile lui Minca si au intors scorul. Marius Constantin a adus egalarea pentru Rapid imediat dupa reluare, la o noua greseala in lant a apararii Petrolului, iar Pancu l-a rusinat si el pe Panaite cu un sut balbait de acesta in poarta. Singurul gol normal al intalnirii s-a marcat in minutul 87, cand petrolistii au inscris din penalty, iar fanii prahoveni au trait macar satisfactia ca echipa lor nu a pierdut ambele confruntari cu Rapid, in timp ce Razvan Lucescu a ajuns pentru prima data in cariera de antrenor in finala Cupei Romaniei, pe care viseaza sa o castige pentru a avea asigurat locul de Cupa UEFA in sezonul viitor. (B.G.)
PETROLUL - RAPID 3-3 (2-1), in tur 1-4
Au marcat: STEPANOV (29), DONETS (41), MARINESCU (87p)/D. NICULAE (20), M. CONSTANTIN (48), PANCU (53)
Stadion: "Ilie Oana"; spectatori: 5000.
PETROLUL: Panaite - L. Dumitru (71 Zahiu), Costache, Stepanov, Donets, Ghita - Marinescu, Pelanda, Petrovic (62 M. Alexandru) - Hadnagy, G. Gorga (58 C. Ilie). Antrenor: Valeriu Rachita.
RAPID: Minca (46 D. Coman) - M. Constantin, Maftei, Perja - Badoi (62 Karamyan), E. Dica, N. Grigore, I. Stancu - Pancu, Vasilache (46 V. Negru) - D. Niculae. Antrenor: Razvan Lucescu.
Cartonase galbene: Hadnagy (39), Costache (90+1)/Vasilache (12).
Au arbitrat: A. Constantin - Ed. Dumitrescu, N. Meghesan.
FC NATIONAL - FC FARUL 4-1 (2-1), in tur 0-1
Au marcat: GRIFFITHS (10, 56, 77), HEREA (16)/PASCOVICI (27)
Stadion: "Cotroceni"; spectatori: 2000.
FC NATIONAL: Stanev - Ghindeanu, Sapunaru, Mehmedovic, Panc - Herea (72 Abiodun), Srhoj, Tames, Bundea - Griffiths (81 D. Marin), M. Oprea. Antrenor: Cristiano Bergodi.
FC FARUL: G. Curca - Farmache, I. Barbu (83 M. Carlos), Schiopu, Pascovici - Senin, Todoran, Lungu, L. Florea - Gurita, T. Moldovan. Antrenor: Momcilo Vukotic.
Cartonase galbene: Ghindeanu (37), Panc (44), Griffiths (71), Srhoj (84)/Pascovici (37), Todoran (45), Farmache (55), L. Florea (90).
Au arbitrat: S. Corpodean - M. Savaniu, I. Onicas.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.