Peste o suta de locuitori din Ursici, un sat izolat de munte din judetul Hunedoara, au primit in preajma Sarbatorilor de Paste alimente si dulciuri in cadrul unei initiative derulata de catre echipa de sportivi Off-Road Adventure Romania si Masterfoo
Peste o suta de locuitori din Ursici, un sat izolat de munte din judetul Hunedoara, au primit in preajma Sarbatorilor de Paste alimente si dulciuri in cadrul unei initiative derulata de catre echipa de sportivi Off-Road Adventure Romania si Masterfoods Romania. Convoiul umanitar, format din 15 masini de teren, echipate special pentru a face fata acestei incercari, a plecat din Bucuresti la inceputul saptamanii trecute, iar distribuirea produselor s-a facut sambata si duminica, familiile din aceasta zona primind pachete cu alimente si dulciuri din gama de produse Masterfoods. Asemeni multor altor zone montane din Romania si in Muntii Poiana Rusca exista un numar mare de familii care traiesc in comunitati izolate, in sate situate pe varfuri de munte, cu drumuri greu practicabile ducand un trai greu de imaginat pentru acest secol. Fara electricitate si apa curenta, locuitorii de aici sunt lipsiti de mijloace de trai moderne, departe de facilitatile urbane, de accesul la alimentele de baza, de societate, si acces la informatie.
Fondata in 1994, Masterfoods Romania este o divizie a Mars Incorporated, producatorul celebrelor batoane de ciocolata Mars, Snickers, Twix, Bounty. Masterfoods mai detine printre altele brandurile Whiskas, Pedigree, Chappi, Kitekat, Uncle Ben's si Dolmio.
Off-Road Adventure Romania este cea mai mare organizatie sportiva de off-road (curse de masini pe teren accidentat) din Romania, atat prin numarul mare de membri, cat si prin importanta competitiilor si evenimentelor organizate. Inca din anul 2000 spiritul de aventura s-a imbinat perfect cu spiritul umanitar, asociatia deruland in fiecare an in preajma Sarbatorilor de Paste si de Craciun actiuni umanitare menite sa ajute locuitorii comunitatilor izolate din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.