Dupa mai multe zile consecutive de apreciere, ieri leul a facut un pas inapoi, presat de ordinele mari de cumparare.
"A fost o zi agitata, in care ordinele de cumparare au predominat, comenta un dealer bancar. Se pare ca intrarile de la casele
Dupa mai multe zile consecutive de apreciere, ieri leul a facut un pas inapoi, presat de ordinele mari de cumparare.
"A fost o zi agitata, in care ordinele de cumparare au predominat, comenta un dealer bancar. Se pare ca intrarile de la casele de schimb au inceput sa scada, iar unii jucatori din piata au considerat ca este momentul sa cumpere. Se pare ca pragul de 3,45 lei este unul agreat de banca centrala, iar acesta va fi un suport major si in cursul lunii mai. Cu toate acestea este interesant faptul ca fluctuatiile cotatiilor s-au rezumat la circa doi bani".
Cursul mediu al euro a urcat de la 3,4578 la 3,4730 lei pe o piata unde ordinele de vanzare s-au redus simtitor.
Deschiderea s-a facut la 3,46 - 3,4650 lei/euro, valori care se aflau peste inchiderea de marti. Dupa atingerea unui maxim de 3,4750 - 3,48 lei, euro a facut un usor pas inapoi, inchiderea realizandu-se la 3,4720 - 3,4770 lei.
Dolarul american a profitat de aprecierea monedei unice, cursul sau urcand de la 2,7905 la 2,7972 lei. Evolutiile de pe pietele internationale ale paritatii euro/dolar fac insa improbabila revenirea in curand peste pragul de 2,8 lei.
Pe piata monetara dobanzile "over night" au inregistrat o usoara scadere, in concordanta cu evolutia cursurilor, ele fiind cuprinse intre 7 si 8% fata de 8 - 9%, acum doua zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.