Unul dintre cei mai valorosi muzicieni din noua generatie a jazz-ului romanesc, Florin Raducanu, si-a lansat saptamana trecuta, la libraria bucuresteana Carturesti, primul sau CD. Intitulat "Hermannstadt Jazz Town", albumul contine cinci compozitii p
Unul dintre cei mai valorosi muzicieni din noua generatie a jazz-ului romanesc, Florin Raducanu, si-a lansat saptamana trecuta, la libraria bucuresteana Carturesti, primul sau CD. Intitulat "Hermannstadt Jazz Town", albumul contine cinci compozitii proprii in spirit be-bop evoluat, care au alcatuit cea mai mare parte a recitalului sutinut de protagonist si de invitatii sai la Jazz Festival Sibiu 2004.
Lansarea acestui CD a fost prilejuita de conferinta de presa a organizatorilor Festivalului de jazz Sibiu 2006. Si la editia din acest an, ca si la cea din 2004, intamplator sau nu, jazz-ul autohton va fi reprezentat de acelasi muzician. Daca in 2004, Florin Raducanu propunea o suita de compozitii proprii si un cunoscut standard a lui Ch. Parker, in interpretarea Quintet-ului sau (cu Garbis Dedeian - saxofon tenor, Laurentiu Moise - trompeta, Pedro Negrescu - contrabas si Laurentiu Stefan - baterie), iar ca invitat special - renumitul trombonist american Tom Smith, in acest an, remarcabilul si inventivul nostru pianist se va afla cu aproximativ aceiasi muzicieni in fruntea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii din Sibiu pentru a da viata unui amplu proiect inedit de jazz simfonic, care va cuprinde lucrarile sale "Mapamond Pictures" si "Tribut la Maria Magdalena".
Revenind la CD-ul "Hermannstadt Jazz Town" (dupa titlul ultimei piese de pe acest album - un omagiu adus orasului-gazda si organizatorilor festivalului respectiv; alte titluri: "Incognito", "Latin Spirit", "I miss you G", "But Soul"), de remarcat faptul ca este pentru prima, dar, speram, nu si ultima oara in istoria acestui eveniment cand un recital live beneficiaza de o inregistrare pe un asemenea suport magnetic. Realizarea, in excelente conditii tehnice si grafice, o datoram Casei de productie SOFT RECORDS - director si producator executiv Romulus Arhire, care se numara de cativa ani printre putinii sustinatori si promotori ai muzicii romanesti de buna calitate.
Sa speram ca nu peste mult timp vom beneficia de un CD si cu recitalul-pian solo "Back to Bach" (de la Jazz Festival Bucuresti 2005), pentru care Florin Raducanu a fost recompensat cu Premiul pentru jazz pe anul 2005 al revistei "Cuvantul".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.