Grupul siderurgic european Arcelor a contractat un credit de 4 miliarde de euro, pe termen de trei ani, pentru a-si majora flexibilitatea financiara si a contracara oferta ostila de preluare din partea Mittal Steel, transmite Reuters. Imprumutul a fo
Grupul siderurgic european Arcelor a contractat un credit de 4 miliarde de euro, pe termen de trei ani, pentru a-si majora flexibilitatea financiara si a contracara oferta ostila de preluare din partea Mittal Steel, transmite Reuters. Imprumutul a fost obtinut de la bancile ABN AMRO, Credit Mutuel-CIC, Dresdner Bank, Fortis Bank si Natexis Banques Populaires. Directorul financiar al Arcelor, Gonzalo Urquijo, a declarat ziarului spaniol "Cinco Dias" ca grupul va genera 4 miliarde de euro anual, pana in 2008, suma care ar putea fi distribuita actionarilor sau utilizata pentru realizarea de noi achizitii. Cresterea, a adaugat el, ar putea fi obtinuta prin preluari in Europa de Est, Ucraina, China, Turcia, America de Sud si Asia de Sud-Est. Nu a exclus posibilitatea de a lua in considerare o "oferta imbunatatita" din partea Mittal, cu conditia ca aceasta sa fie in totalitate in numerar. Grupul indian a lansat, dupa cum se stie, o oferta pentru preluarea Arcelor de 20,5 miliarde de euro, trei sferturi din pretul propus urmand a fi achitat sub forma de actiuni Mittal.
De asemenea, Mittal anuntase ca va diminua componenta in numerar a ofertei, in urma majorarii dividendelor Arcelor peste previziunile pietei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.