Compania britanica Inchcape International Group a decis sa divida dealerul auto Toyota Romania, din care se va desprinde Inchcape Motors, firma care va coordona vanzarile cu amanuntul. Masura urmareste eficientizarea activitatii companiei, potrivit u
Compania britanica Inchcape International Group a decis sa divida dealerul auto Toyota Romania, din care se va desprinde Inchcape Motors, firma care va coordona vanzarile cu amanuntul. Masura urmareste eficientizarea activitatii companiei, potrivit unui anunt al firmei publicat in Monitorul Oficial.
O data cu transferul catre Inchcape Motors a activitatilor de vanzare cu amanuntul a autovehiculelor va fi redus si capitalul social al Toyota Romania cu 1,33 milioane lei, fonduri care vor fi utilizate pentru constituirea societatii nou infiintate. Inchcape International Group va controla integral noua companie.
Potrivit anuntului, Toyota Romania isi va pastra forma juridica, asociatul unic, toate celelalte activitati din obiectul de activitate precum si toate contractele incheiate.
Toyota Romania, infiintata in anul 2000, este importatorul general al autovehiculelor Toyota si Lexus, asigurand si servicii de service si postvanzare.
Vanzarile Toyota au ajuns anul trecut in Romania la 3.673 de autoturisme, in crestere cu 68% fata de 2004, si 240 de autoutilitare, pe cand Lexus a comercializat 62 de automobile, fata de 52 de unitati cu un an inainte.
Inchcape Plc., cu sediul la Londra, este unul dintre principalii distribuitori de autovehicule la nivel mondial, fiind reprezentant in diferite tari al unor marci precum Ferrari, Maserati, BMW, Volkswagen, Subaru, Ford, Mazda si Toyota.
Toyota este cel mai important partener al companiei, care detine reprezentante pentru aceasta marca in Hong Kong, Belgia, Marea Britanie, Finlanda, Grecia, Bulgaria, Romania si Macedonia. Cel mai important centru european al companiei este cel din Grecia, unde sunt consemnate vanzari anuale de circa 30.000 autovehicule.
Inchcape Plc. desfasoara, de asemenea, la nivel mondial si activitati diverse de import, distributie, comert electronic si servicii financiare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.