Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va decide, maine, eliberarea din functia de procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a lui Andrei Lazar, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendarea executa
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va decide, maine, eliberarea din functia de procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a lui Andrei Lazar, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei. Potrivit CSM, procurorul Andrei Lazar a fost condamnat definitiv, in 15 martie, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, sentinta fiind comunicata Consiliului. Lazar a fost judecat pentru fals intelectual si favorizarea infractorului, pentru ca a intocmit o declaratie de martor si o serie de comunicari adresate instantelor de judecata, in care a atestat imprejurari false, pentru a ascunde traficul de influenta comis de sotia sa, avocat. De asemenea, potrivit anchetatorilor care l-au trimis pe Lazar in judecata, au sustinut ca acesta s-a implicat in audierea, ca martor, a unei persoane trimise in judecata pentru trafic de stupefiante.
Fostul Parchet National Anticoruptie informa, in octombrie 2004 ca Lazar a consemnat aspecte nereale cu privire la activitatea traficantului, pentru a obtine reducerea la jumatate a unei eventuale pedepse cu inchisoarea impotriva acestuia. Totodata, procurorul Lazar a fost acuzat ca a intocmit catre Inalta Curte de Casatie si Justitie o adresa in care arata, in mod nereal, ca cel aparat de sotia sa, a formulat un denunt, in faza de urmarire penala, astfel incat acesta trebuia sa beneficieze de reducerea la jumatate a pedepsei. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.