Cel dintai concert de tip Proms (concept foarte apreciat in tarile vest-europene si in Statele Unite) din Romania, dedicat publicului larg, a fost organizat in a doua zi de Paste (24 aprilie), in cursul serii, de catre Primaria Capitalei, prin Centru
Cel dintai concert de tip Proms (concept foarte apreciat in tarile vest-europene si in Statele Unite) din Romania, dedicat publicului larg, a fost organizat in a doua zi de Paste (24 aprilie), in cursul serii, de catre Primaria Capitalei, prin Centrul de Proiecte Culturale ArCuB. Evenimentul s-a derulat pe esplanada Teatrului National "I.L. Caragiale".
"Proms of Delight" este primul dintr-o serie mai ampla de manifestari culturale de acest gen, derulate de Primaria Capitalei cu scopul de a aseza Bucurestiul pe harta culturala a Europei. Pe de alta parte, evenimentul si-a propus sa starneasca interesul publicului pentru evenimentele artistice. Concertul a fost sustinut de Bucharest Symphonic Pops - orchestra realizata dupa modelul Orchestrei Boston Pops, cea mai celebra de acest gen din lume -, condusa de maestrul Ilarion Ionescu Galati, dirijor permanent al Filarmonicii "Gheorghe Dima" din Brasov. Ionescu Galati a mai fost dirijor permanent la Teatrul Muzical din Brasov, la Orchestra Simfonica din Gavle (Suedia), la Orchestra Simfonica din Winterthur (Elvetia) si la Orchestra Simfonica din Istanbul (Turcia). Solistii serii au fost soprana Irina Iordachescu, tenorul Alfredo Pascu, Adrian Petrescu (saxofon alto), Irina Sarbu (jazz) si Stefan Ciobanu (pop).
Concertele Proms imbina intr-un mod aparte si usor de inteles muzica simfonica cu cea de jazz, pop, cabaret si musical. Avand la baza orchestra simfonica, peste care se suprapune structura de big-band, noua formula este capabila sa treaca de la repertoriul clasic la cel modern. Aceasta formula muzicala s-a consacrat deja sub forma concertelor in aer liber, adunand mii de persoane.
"Proms of Delight", produs de ArCuB cu sprijinul Orange, Elite Art Club UNESCO, Coloseum Events si BDR Associates, face parte din proiectul cultural "Primavara Culturala 2006". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.