General Motors a incheiat primul trimestru cu pierderi de 323 milioane de dolari, fata de 1,3 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, cel mai mare producator auto din lume inregistrand venituri sub cheltuieli pentru al saselea trimestru
General Motors a incheiat primul trimestru cu pierderi de 323 milioane de dolari, fata de 1,3 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, cel mai mare producator auto din lume inregistrand venituri sub cheltuieli pentru al saselea trimestru consecutiv, transmite Reuters.
Veniturile aferente primelor trei luni au crescut cu 13%, la 52,2 miliarde de dolari. "Rezultatele confirma masurile dure pe care le-am luat. Mai este mult de munca si incercam sa ne descurcam", a declarat directorul general al GM, Rick Wagoner. GM trece printr-o perioada de restructurare intensa, dupa ce anul trecut a consemnat o pierdere de 10,6 miliarde dolari.
Pana la sfarsitul anului, compania intentioneaza sa-si diminueze costurile anuale cu 7,5 miliarde dolari.
Printre masurile pe care grupul american le va adopta se numara reducerea numarului de angajati cu 30.000 de persoane, inchiderea a 12 uzine si plata unor salarii mai scazute pentru conducere.
Grupul american este investigat de catre Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare pentru o serie de nereguli, cum ar fi inregistrarea eronata in contabilitate a unor plati efectuate catre furnizori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.