Peste 417 tone de deseuri ferocianurice, depozitate de ani intregi in conditii total improprii in fostele sectii de vinificatii din judetul Vaslui, pot provoca oricand o catastrofa ecologica. Intr-un raport intocmit de Garda de Mediu Vaslui si inaint
Peste 417 tone de deseuri ferocianurice, depozitate de ani intregi in conditii total improprii in fostele sectii de vinificatii din judetul Vaslui, pot provoca oricand o catastrofa ecologica. Intr-un raport intocmit de Garda de Mediu Vaslui si inaintat Prefecturii se arata ca din aceasta cauza sunt expuse pericolului mai multe localitati din judet, inclusiv municipiul Vaslui, unde este depozitata cea mai mare parte din deseuri.
Cantitatile de deseuri ferocianurice sunt depozitate in vase supuse intemperiilor, in incinta Unitatii de Vinificatie Vaslui si, avand in vedere starea si vechimea acestora, exista motive de ingrijorare privind unele accidente ecologice, se arata in raportul mentionat, transmite Mediafax. Garda de Mediu a solicitat sprijinul Prefecturii Vaslui, pentru a gasi fondurile necesare astfel incat sa fie intocmit un proiect pentru neutralizarea celor peste 417 tone de ferocianuri din depozitele fostei intreprinderi de vinificatie din judetul Vaslui. O alta solutie gasita de comisarii de mediu vasluieni ar fi vanzarea stocurilor de bautura care mai sunt la societatea Vascovin SA, unitate careia ii revine sarcina de a intocmi programe de conformare pentru neutralizarea deseurilor.
"Societatea s-a vandut, unii au luat banii, iar noi am ramas cu deseurile. Dar, din informatiile pe care le avem si in urma discutiilor cu prefectul Ioan Zaharia, am inteles ca exista cantitati importante de coniac in depozitele societatii Vascovin SA. Va trebui sa gasim impreuna cu lichidatorul judiciar un mod de valorificare a bauturilor respective, iar sumele obtinute sa le folosim pentru neutralizarea acestor deseuri", a declarat, marti, Adrian Jecu, comisarul sef al Garzii de Mediu Vaslui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.