In perioada 20 aprilie-10 mai, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) - in calitate de partener in proiectul cultural "Hai la muzeu" - deruleaza programe educative speciale pentru grupuri de copii defavorizati in ceea ce priveste accesul la cultu
In perioada 20 aprilie-10 mai, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) - in calitate de partener in proiectul cultural "Hai la muzeu" - deruleaza programe educative speciale pentru grupuri de copii defavorizati in ceea ce priveste accesul la cultura, inclusi in activitatile Asociatiei Casa Deschisa (ACD). Programele au loc dupa cum urmeaza: * joi (27 aprilie) - tema "Atelierul artistului", pentru copii intre 9 si 12 ani * miercuri, 10 mai - "Moda si mode", pentru tineri intre 14 si 18 ani. Dupa vizitele active tematice din galerii, participantii se vor putea exprima artistic in cadrul atelierului de creatie. Participarea este gratuita si se face sub coordonarea personalului Sectiei Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale, cu sprijinul insotitorilor din partea ACD care se ocupa de copii si tineri provenind din familii monoparentale si care prezinta risc de abandon scolar.
"Hai la muzeu" este un proiect cultural si social care vizeaza organizarea unor vizite la muzeu si a unor ateliere de exprimare artistica, destinate unui public format din copii in situatii dificile sau apartinand unor grupuri sociale defavorizate. Obiectivul proiectului vizeaza garantarea accesului la institutiile publice de cultura pentru acest segment de public. Proiectul este initiat si coordonat de Silvia Cazacu, director al Asociatiei "Banlieues d'Europ'est", si Francoise Feger, specialist in domeniul dezvoltarii publicului, cu o experienta de 13 ani la Muzeul Luvru, Paris, si se bucura de sprijinul moral al UNICEF si FONPC (Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului). Alaturi de MNAR, mai sunt implicate Muzeul Taranului Roman si Muzeul de Geologie, iar ca beneficiari mai figureaza "Parada" (ONG care deruleaza programe destinate copiilor strazii) si "Trebuie" (organizeaza activitati pentru un public format din copii cu diferite handicapuri fizice sau mentale). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.