Festivalul Tribeca de la New York, fondat de Robert de Niro, a ajuns la a cincea editie, iar organizatorii au declarat ca a venit vremea ca americanii sa urmareasca filme incomode despre atacurile teroriste de la 11 septembrie, transmite Reuters. Tri
Festivalul Tribeca de la New York, fondat de Robert de Niro, a ajuns la a cincea editie, iar organizatorii au declarat ca a venit vremea ca americanii sa urmareasca filme incomode despre atacurile teroriste de la 11 septembrie, transmite Reuters. Tribeca Film se deschide, marti, cu premiera filmului "United 93," o dramatizare a povestii avionului deturnat de teroristi arabi si care s-a pabusit in Pennsylvania. "Daca nu rula in deschiderea festivalului ar fi parut ciudat", a declarat de Niro. Este important sa-l vezi, pentru ca este un fel de derulare a ceea ce s-a intamplat si stii ce se va intampla, totusi,... trebuie sa vezi acest film", a adaugat actorul. "United 93" este primul mare film produs la Hollywood care trateaza subiectul atacurilor de la 11 septembrie. Urmatorul film care poate fi inclus in aceeasi serie este cel al lui Oliver Stone, "World Trade Center," despre doi politisti prinsi sub daramaturile celor doua turnuri ale World Trade Center. Acesta va fi lansat in luna august. La Tribeca mai pot fi vazute cateva filme care trateaza aceeasi tema, documentarul "Saint of 9/11", despre un preot militar de la un departament de pompieri care a murit la World Trade Center, si "The Heart of Steel", despre voluntarii care au ajutat dupa atac. Drama "Civic Duty" este povestea unui contabil care-si pierde slujba si devine obsedat de planuri teroriste, mai ales in momentul in care un student musulman ii devine vecin. Actorul Lewis Alsamari, care joaca rolul unuia dintre teroristii arabi in filmul "United 93", nu va participa la acest festival. Acestuia, desi in acest moment este rezident in Marea Britanie, i s-a interzis sa vina in Statele Unite deoarece a servit in armata irakiana. "Este o intamplare nefericita" a declarat Robert de Niro in legatura cu acest incident. Festivalul s-a extins mult de la prima lui editie in 2002. Programul este un amestec eclectic de filme care supun atentiei subiecte dure, precum conflictul din Orientul Mijlociu. Anul acesta participa 174 de filme de lungmetraj si 100 de scurtmetraje, de la filme realizate de producatori independenti pana la filme de mare buget produse la Hollywood, ca "Misiune imposibila III" si "Poseidon". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.