Gheorghe Constantin, presedintele CCA, a declarat ieri ca meciul Steaua - Rapid va fi ultimul arbitrat de o brigada straina in acest campionat. Intalnirea programata duminica pe Stadionul "National" va fi condusa de arbitri din Franta, cu Damien Lede
Gheorghe Constantin, presedintele CCA, a declarat ieri ca meciul Steaua - Rapid va fi ultimul arbitrat de o brigada straina in acest campionat. Intalnirea programata duminica pe Stadionul "National" va fi condusa de arbitri din Franta, cu Damien Ledentu la centru, David Benecii si Didier Greinier asistenti, in timp ce arbitru de rezerva va fi romanul Sebastian Coltescu. Costica "Valcea" a precizat ca delegarea strainilor la partidele din Divizia A a fost criticata chiar de presedintele Comisiei de Arbitri a UEFA, Volker Roth, care a fost invitat de CCA la o intalnire cu arbitrii de centru de pe lista FIFA. "La intalnirea cu Roth au fost comentate mai multe probleme ale arbitrilor romani. El a precizat ca metoda delegarilor arbitrilor prin calculator nu este agreata de UEFA si nici folosirea arbitrilor straini la partidele din campionat nu este o metoda buna", a spus Constantin. Presedintele CCA a mentionat ca folosirea in continuare a arbitrilor straini la derby-urile din Divizia A nu este o idee buna. "Sunt inca destule cluburi care solicita arbitri straini. Sa se termine acest campionat cu bine si, in mod sigur, ne vom opri, pentru ca altfel facem un mare deserviciu arbitrajului romanesc. Inaintea meciului Dinamo - Steaua s-a decis ca doar partidele Dinamo - Steaua, Rapid - Dinamo si Steaua - Rapid sa fie conduse de arbitri straini. Partida Steaua - Rapid va fi ultima condusa de arbitri straini", a subliniat Constantin, care a adaugat ca intrarea in lupta pentru titlu a Sportului Studentesc nu va schimba hotararea luata. El a fost completat de vicepresedintele CCA, Dan Petrescu: "Aceasta este o recomandare a UEFA, care agreaza doar schimburile de arbitri. Noi chiar avem nevoie ca arbitri romani sa conduca partide din campionatele straine, dar nu ne convine sa chemam arbitri de afara si ai nostri sa stea acasa", a precizat Petrescu, el afirmand ca in vara se va studia posibilitatea renuntarii la delegari prin tragere la sorti. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.