Partida Middlesbrough FC - Steaua Bucuresti (maine seara, ora 22, in direct la TVR 1), din mansa a doua a semifinalelor Cupei UEFA, va fi oficiata de o brigada de arbitri din Slovacia, avandu-l la centru pe Lubos Michel, ajutat de asistentii Martin B
Partida Middlesbrough FC - Steaua Bucuresti (maine seara, ora 22, in direct la TVR 1), din mansa a doua a semifinalelor Cupei UEFA, va fi oficiata de o brigada de arbitri din Slovacia, avandu-l la centru pe Lubos Michel, ajutat de asistentii Martin Balko si Roman Slysko (rezerva Vladimir Hrinak). Michel, in varsta de 38 de ani si arbitru FIFA din 1994, este celebru in Romania dupa partida "tricolorilor" din preliminariile Euro 2004, de la Oslo, cu Norvegia, scor 1-1 (11 iunie 2003). La acest meci, Michel a creat un adevarat scandal, oficialii FRF si selectionerul Anghel Iordanescu acuzand dur maniera de arbitraj. Michel a acordat un penalty gazdelor pentru un presupus hent la Chivu. Pe 17 septembrie 2003, presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a intalnit la Bratislava cu presedintele UEFA, Lennart Johansson, caruia i-a inmanat un memoriu legat de greselile de arbitraj indreptate impotriva Romaniei. "Michel a arbitrat Norvegia - Romania, reusind cu succes sa obtina un punct pentru Norvegia. A apreciat toate fazele de joc in favoarea Norvegiei. Nu a avertizat nici un jucator norvegian, desi au fost destule situatii in care acestia au comis faulturi de cartonas galben, dar punctul culminant a venit spre sfarsitul meciului, cand Romania conducea cu 1-0 si norvegienii erau incapabili de a inscrie. In acel moment, Michel a decis ca trebuie sa actioneze si a acordat Norvegiei un penalty pentru o infractiune vazuta numai de el. De fapt, presa norvegiana si Carew au recunoscut a doua zi ca penalty-ul a fost un cadou oferit cu generozitate de Michel", scria Sandu in memoriul depus la UEFA. Forul european nu s-a oprit insa doar la delegarea lui Michel pentru acest meci si l-a numit observator pentru arbitri pe Peter Mikkelsen din Danemarca. Acesta a anulat golul lui D. Munteanu la meciul Romania - Bulgaria, scor 0-1, de la Euro '96. Mikkelsen a recunoscut mai tarziu, la Bucuresti (la un meci unde era observator), ca golul Romaniei a fost perfect valabil.
Olaroiu: "Iacob poate fi titular!"
Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, a declarat ca pentru Middlesbrough presiunea este mai mare decat pentru echipa sa inaintea meciului de maine seara, mai ales dupa ce echipa pregatita de Steve McClaren a fost eliminata din Cupa Angliei. "Cu totii am vazut meciul cu West Ham (n.r. - 0-1 in semifinalele Cupei Angliei), este sarbatoare, dar trebuie sa ne continuam programul, pentru ca ne asteapta o saptamana grea. Este ultima lor sansa de a obtine o performanta in acest sezon. Este un dezavantaj pentru Steaua ca avem doi suspendati si nu cred ca lipsa portarului Schwarzer poate fi un avantaj sau poate fi decisiva. Presiunea este mai mare pentru ei. Noi am avut si situatii mai grele, cand am plecat de la 0-0, dar nu vom merge sa-l aparam. Nu ne-am propus niciodata 0-0 si nu vom incerca sa tinem de rezultat. Important este sa marcam un gol", a spus Olaroiu. Acesta considera ca atmosfera de pe "Riverside" nu ii va speria pe jucatorii sai. "Avem experienta mare, am trait meciuri la fel de importante, in stadioane cu atmosfera poate si mai fierbinte", a comentat Olaroiu, care a subliniat ca este imbucurator faptul ca jucatorii sai au o mare capacitate fizica: "Nicolita alerga in minutul 90 ca in primul minut, la fel Dica si Radoi. Este imbucurator ca avem aceasta capacitate fizica". Olaroiu a subliniat ca Victoras Iacob se antreneaza normal. "Tragem sperante sa-l avem la meci. Nu stim exact potentialul sau fizic, pentru ca a fost o perioada imobilizat, dar recuperarea evolueaza bine si incercam sa-l avem in lot. Poate fi si titular", a adaugat Olaroiu.
Goian: "Ne calificam daca dam gol"
Dorin Goian a afirmat ca nu este un lucru bun ca Middlesbrough nu s-a calificat in finala Cupei Angliei. "Nu este un lucru bun ca Middlesbrough nu s-a calificat in Cupa Angliei, cu siguranta o sa-si doreasca mai mult sa ne invinga si sa mearga mai departe in Cupa UEFA. Trebuie sa si poata, pentru ca si pentru noi este un meci decisiv si vom fi montati. Steaua nu a mers niciodata la 0-0. Incercam sa ne facem jocul nostru, iar daca marcam este si mai bine. Daca inscriem, ne vom califica", a completat Goian, care a mentionat ca este frumos atunci cand joci impotriva unor "fotbalisti adevarati". "Portarul lor s-a accidentat, dar revine Viduka, si, alaturi de Hasselbaink, formeaza un cuplu de atacanti foarte puternic. Este un motiv in plus de ingrijorare, dar este frumos cand joci cu fotbalisti adevarati, altfel te motivezi. Steaua a jucat mai tot timpul pe stadioane cu atmosfera frumoasa, suntem obisnuiti cu atmosfera incinsa. Steaua joaca mai bine sub presiune, nu-mi fac probleme din cauza publicului", a spus Goian. Florin Lovin a afirmat ca atunci cand se gandeste la performantele realizate, uita de faptul ca este departe de familie, in cantonament. De asemenea, Lovin sustine ca se ambitioneaza mai tare atunci cand ii aude pe suporterii adversi. "Va fi o atmosfera ostila, dar sper sa trecem cu bine. Englezii sunt recunoscuti pentru atmosfera pe care o fac acasa, dar la nivelul asta nu trebuie sa te lasi influentat de nimic si vrem sa demonstram ca meritam sa jucam finala", a subliniat Lovin. Altfel, delegatia stelista pleaca in aceasta dimineata spre Anglia, la bordul unui charter care l-a costat 100.000 de euro pe finantatorul Gigi Becali. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.