O sa va sustinem aderarea in 2007, dar vrem sa vedem verdicte in cazurile de coruptie, acesta a fost mesajul celor doi reprezentanti ai socialistilor din Parlamentul European. Aflati in vizita in Romania pentru a lua pulsul eforturilor depuse de a
O sa va sustinem aderarea in 2007, dar vrem sa vedem verdicte in cazurile de coruptie, acesta a fost mesajul celor doi reprezentanti ai socialistilor din Parlamentul European.

Aflati in vizita in Romania pentru a lua pulsul eforturilor depuse de autoritatile de la Bucuresti pe ultima suta de metri inainte de raportul de la 16 mai, cei doi vicepresedinti ai grupului socialist din Legislativul de la Strasbourg, Jan Marinus Wiersma si Hannes Swoboda, s-au declarat optimisti cu privire la sansele Romaniei de a adera la data stabilita prin Tratatul de aderare. Mesajul pe care il aduc din partea socialistilor europeni este ca acestia vor sustine raportul intocmit de comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, si ca vor monitoriza alaturi de Comisia Europeana domeniile considerate inca problematice: Mediu, Justitie si Afaceri Interne. De altfel, Wiersma a precizat ca socialistii isi doresc foarte mult sa vada verdicte in cazurile de coruptie, deoarece lupta impotriva coruptiei este mai mult dezbatuta in presa decat in tribunale. Cei doi oficiali au incercat, de asemenea, sa puna capat zvonurilor din ultimele luni potrivit carora Romania este mai bine pregatita in prezent decat Bulgaria, iar ruperea tandemului pare o varianta din ce in ce mai plauzibila, declarand ca cele doua state vor adera impreuna, deoarece este o decizie politica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.