La data de 22 aprilie 2006, a intrat in vigoare Decizia nr. 144/2006 privind implementarea portabilitatii numerelor. Aceasta stabileste principiile care vor sta la baza procesului de portare, drepturile si obligatiile furnizorilor donori si acceptori
La data de 22 aprilie 2006, a intrat in vigoare Decizia nr. 144/2006 privind implementarea portabilitatii numerelor. Aceasta stabileste principiile care vor sta la baza procesului de portare, drepturile si obligatiile furnizorilor donori si acceptori, modalitatile de rutare a numerelor si tarifele aplicabile pentru acest serviciu. Conditiile tehnice si comerciale de implementare a portabilitatii vor fi stabilite de un grup de lucru format din reprezentanti ai industriei si ai ANRC care va fi infiintat in 15 zile din momentul intrarii in vigoare a deciziei. Portabilitatea numerelor va deveni functionala la noua luni de la adoptarea de catre ANRC a acestor conditii. Din grupul de lucru vor face parte si reprezentanti ai furnizorilor de servicii de telefonie, titulari de licente de numerotatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.