Coregraf
Varsta: 37 de ani 1992 - Fondeaza ""Marginalii"", primul grup independent de dans contemporan 1998 - Primeste Marele Premiu si ""Trofeul Eurodans a€™98"" la Festivalul International de Creatie Coregrafica, pentru spect
Coregraf
Varsta: 37 de ani 1992 - Fondeaza ""Marginalii"", primul grup independent de dans contemporan 1998 - Primeste Marele Premiu si ""Trofeul Eurodans a€™98"" la Festivalul International de Creatie Coregrafica, pentru spectacolul ""Memoria corului secret"" Dansatorul si coregraful Mihai Mihalcea a fost nominalizat pentru premiul Paris-Europa 2006, acordat de Maison da€™Europe et da€™Orient. Juriul international a selectionat sapte propuneri din 30 cate au fost prezentate. Premiul Paris-Europa este menit sa promoveze si sa recompenseze proiecte din domeniul culturii, avand drept obiectiv principal dezvoltarea de schimburi, intalniri, proiecte comune intre Ile-de-France si Europa de Est sau, pur si simplu, intre diferite tari europene. Mihai Mihalcea a dansat si a creat spectacole si lucrari coregrafice prezentate in toate colturile lumii. A devenit directorul Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB) in decembrie 2005, dupa ce mai bine de un an a ocupat postul de consultant artistic al acestei institutii. Pentru aceasta nominalizare si pentru contributia sa in limbajul universal al dansului, Jurnalul National il declara pe Mihai Mihalcea ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.