"Principala caracteristica a saptamanii trecute a fost prudenta, investitorii preferand o atitudine de expectativa", considera Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al bursei sibiene. "Conform brokerilor din piata, volatilitatea scazuta dublata de a
"Principala caracteristica a saptamanii trecute a fost prudenta, investitorii preferand o atitudine de expectativa", considera Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al bursei sibiene. "Conform brokerilor din piata, volatilitatea scazuta dublata de asteptarea unor informatii certe despre emitenti s-a resimtit prin volume mai reduse de lichiditate comparativ cu saptamanile precedente. Prudenta investitorilor confirma faptul ca ei asteapta conturarea unui trend mai clar al pietei. In opinia brokerilor, dupa Pasti, volumele de tranzactionare vor incepe sa creasca".
Chiar daca majoritatea investitorilor prefera asteptarea ca principala tactica, piata futures isi mentine o cota insemnata de interes, numarul de pozitii deschise depasind pragul de 94.000. Prudenta investitorilor a fost reflectata de cresterea numarului de tranzactii cu optiuni. Cele mai cautate titluri pentru astfel de tranzactii au fost TLV. Pentru finele lui iunie cumparatorii de optiuni CALL spera ca ele vor depasi pragul de 0,94 iar pana in septembrie pe cele de 1,455 lei, 1,50 lei si 1,515 lei. Pentru jumatatea anului vanzatorii de optiuni PUT considera ca aceste actiuni nu vor scadea mai jos de 0,765 lei iar pentru prima luna de toamna sub 1,32 lei.
In cazul SNP s-au evidentiat pentru jumatatea anului doua praguri de rezistenta la 0,585 lei si 0,6325, ceea ce indica posibilitatea revenirii acestor titluri in jurul pretului de 0,6 lei. Pana in iunie SIF 2 ar urma sa fluctueze intre 2,14 si 2,425, SIF 3 intre 1,95 si 2,37 lei. SIF 5 ar urma sa nu scada pana in iunie sub 2,35 lei si sa depasesaca pana in septembrie pragul de 2,7 lei, in timp ce RRC ar trebui sa treaca in urmatoarele doua luni de 0,1 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.