Aflat la Riad, in cadrul turneului sau in Africa, presedintele Hu Jintao a semnat cu regele Abdallah un important acord in domeniul energetic. Conform lui, Arabia Saudita ar urma sa construiasca un terminal intr-o localitate de pe coasta de sud-est a
Aflat la Riad, in cadrul turneului sau in Africa, presedintele Hu Jintao a semnat cu regele Abdallah un important acord in domeniul energetic. Conform lui, Arabia Saudita ar urma sa construiasca un terminal intr-o localitate de pe coasta de sud-est a Chinei, unde sa se creeze o "rezerva strategica" de titei, utilizabila in cazuri de urgenta. Rezerva respectiva va fi creata prin livrari suplimentare fata de cantitatile de petrol furnizate in mod normal Chinei pentru acoperirea nevoilor zilnice, ce ajunsesera, anul trecut, la 22,18 miioane de tone. Riadul este astfel principalul furnizor de petrol al Chinei. Societatea chineza Sinopec efectueaza deja prospectiuni petroliere in Arabia Saudita si construieste in cooperare cu grupul Aramco rafinarii in provincia chineza Fujian si Qingdao.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.