Gazprom majoreaza, de la 1 iulie, pretul gazelor furnizate Ucrainei, dar tarifele pentru transportul gazelor catre Europa vor fi mentinute la valorile actuale, a anuntat vicepresedintele grupului rus, Alexander Medvedev. "Preturile de tranzit au fost
Gazprom majoreaza, de la 1 iulie, pretul gazelor furnizate Ucrainei, dar tarifele pentru transportul gazelor catre Europa vor fi mentinute la valorile actuale, a anuntat vicepresedintele grupului rus, Alexander Medvedev. "Preturile de tranzit au fost stabilite pentru o perioada de cinci ani si nu pot fi modificate", a declarat Medvedev pentru saptamanalul ucrainean "Kontrakty". A precizat insa ca Gazprom ar putea face anumite concesii, daca Ucraina va renunta la controlul asupra retelei de conducte. Oleksii Ivcenko, seful companiei Naftogaz Ukraini, a declarat ca nu exista niciun motiv pentru ca tarifele sa fie modificate acum, acordul cu Gazprom fiind incheiat pentru o perioada de cinci ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.