Premierul Tariceanu a anuntat ieri restructurarea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, pentru a da ""mai multa greutate"" deciziilor luate de aceasta institutie si pentru a consolida imaginea acesteia. Premierul este nemultumit c
Premierul Tariceanu a anuntat ieri restructurarea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, pentru a da ""mai multa greutate"" deciziilor luate de aceasta institutie si pentru a consolida imaginea acesteia.

Premierul este nemultumit ca unii dintre actionari sunt tentati sa vanda certificatele la preturi foarte mici, sub valoarea nominala, de teama ca vor fi speculate la bursa. ""Foarte multi dintre cei care au fost improprietariti vor pierde daca se vor grabi sa vanda. Eu recomand tuturor celor care au primit certi-ficate sa nu accepte astfel de tranzactii pana cand certificatele nu vor fi listate la bursa"", a declarat Tariceanu.
IMAGINE. Schimbarile de la ""Proprietatea"" sunt menite sa contracareze atacul presedintelui Basescu la adresa Guvernului in legatura cu transferul de actiuni de la Loteria Romana si Imprimeria Nationala catre acest fond, spun surse guvernamentale. Astfel, PNL intentioneaza sa isi retraga membrii din Consiliul de Supraveghere. Printre ei, Vlad Moisescu, consilierul premierului, Nicolae Rotileanu, consilierul ministrului de Finante, Ingrid Zaarour, presedintele Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor, Alexandru Cojocaru, presedinte Autoritatii pentru Achizitii Publice. Sursele citate spun ca in privinta presedintelui Nicolae Ivan nu s-a luat inca o decizie, acesta nefiind membru PNL, iar pe de alta parte, PNL nu ar dori sa pateze imaginea ""unui bancher bun"" lasand sa se speculeze ca a fost schimbat ca urmare a acuzatiilor aduse Fondului. Contactat telefonic, Ivan ne-a declarat ca ""se discuta ca din Consiliul, sa faca parte personalitati apolitice din Banca Nationala, care sa dea mai multa credibilitate institutiei"".

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.