Saptamana trecuta a fost promulgata ordonanta privind detinerile de 1% la SIF-uri incluzand actiunea concertata. Cum va afecta decizia piata de capital explica analistul financiar Andrei Anghel, in analiza publicata pe site-ul Confident Invest: "Desi
Saptamana trecuta a fost promulgata ordonanta privind detinerile de 1% la SIF-uri incluzand actiunea concertata. Cum va afecta decizia piata de capital explica analistul financiar Andrei Anghel, in analiza publicata pe site-ul Confident Invest: "Desi la o prima vedere noile conditii nu sunt favorabile detinatorilor de actiuni la SIF-uri, totusi incheierea perioadei de incertitudine este de bun augur, punand capat speculatiilor pe aceasta tema. In plus, evolutia de vineri a celor cinci societati (indicele BET-FI a crescut 0,52%) demonstreaza ca impactul acestor noi prevederi este deosebit de complex. Exista cel putin un efect benefic al ordonantei, si anume acela ca investitorii institutionali nu mai au de ce sa se teama ca "au pierdut startul" investitiilor in SIF-uri. Dorinta ridicarii in totalitate a pragului de detinere la SIF-uri va dainui probabil in pofida prezentei legi, iar primul pas ce trebuia facut in aceasta directie era oferirea unor sanse egale si celor care au respectat prevederile legale, si celor care le-au ocolit prin interpusi".

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.