"Febra Mozart" care a cuprins anul acesta Austria, la implinirea a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor, este prezenta nu numai in salile de concerte si la standurile cu suveniruri, ci si in bucataria acestei tari, transmite AFP.
Imagi
"Febra Mozart" care a cuprins anul acesta Austria, la implinirea a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor, este prezenta nu numai in salile de concerte si la standurile cu suveniruri, ci si in bucataria acestei tari, transmite AFP.
Imaginea lui Wolfgang Amadeus Mozart este de mult timp utilizata pentru promovarea pralinelor austriece cele mai cunoscute, "Mozartkugeln". Austriecii, recunoscuti pentru gusturile lor rafinate, au scos pe piata tot felul de carti de gastronomie si de feluri de mancare servite ca in epoca lui Mozart (1756-1791).
De cativa ani, la Salzburg, locul de nastere al compozitorului, se pot degusta la restaurantul St Peter feluri de mancare din perioada in care a trait acesta, in timp ce muzicieni cu costume de epoca si peruci canta arii din vastul repertoriu mozartian. "Tata (...) a luat pranzul la St Peter si a cantat acolo", a scris sora lui Mozart, Nannerl, in jurnalul sau, pe data de 28 octombrie 1783.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.