Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu ii va sanctiona pe toti cei care nu vor respecta instructiunile primite din partea Ministerului Sanatatii (MS) cu privire la derularea programului de lapte praf.
Deja, peste 10 miliarde de lei vechi au fos
Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu ii va sanctiona pe toti cei care nu vor respecta instructiunile primite din partea Ministerului Sanatatii (MS) cu privire la derularea programului de lapte praf.
Deja, peste 10 miliarde de lei vechi au fost alocate judetelor Cluj, Maramures, Bacau si municipiului Bucuresti, care au epuizat fondurile pentru acest produs. MS promite ca va verifica modul in care Directiile de Sanatate Publica din teritoriu vor gestiona fondurile suplimentare acordate, precum si respectarea criteriilor de acordare gratuita a laptelui praf sugarilor inscrisi in programul ministerului.
Anul acesta, MS a alocat 180 de miliarde de lei vechi pentru achizitionarea si distribuirea gratuita de lapte praf pentru copiii sub un an care nu pot fi alaptati. ''Comisiile de specialitate ale ministerului au elaborat o lista de criterii medicale de acordare a laptelui praf gratuit. Pana in prezent s-a prescris lapte praf si copiilor care nu aveau nevoie. De exemplu, in Bucuresti, din 17.000 de nou-nascuti anual, 12.000 au primit acest produs, adica peste 70 la suta din nou-nascuti. Media statistica stabileste ca numai 10-20 la suta dintre nou-nascuti ar trebui sa beneficieze de lapte praf, daca programul este de natura strict medicala. Aceste date au stat la baza cercetarii medicale si au fost luate in considerare atunci cand specialistii MS au regandit programul de acordare gratuita a laptelui praf'', precizeaza ministrul Nicolaescu. Acesta mai spune ca toate tarile europene au programe speciale pentru promovarea alaptatului natural: ''Si MS sustine alaptarea naturala a sugarilor pana la varsta de un an si deruleaza un program in acest sens''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.