Un angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice Mures a fost trimis in judecata in dosarul privind tranzactia unei statii a Agroind SA, fiind acuzat de luare de mita, ne-au informat surse judiciare.
Seful Serviciului de Investigare a Fra
Un angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice Mures a fost trimis in judecata in dosarul privind tranzactia unei statii a Agroind SA, fiind acuzat de luare de mita, ne-au informat surse judiciare.
Seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Mures, comisarul Emilian Oltean, a declarat, ieri, ca, in urma cercetarilor efectuate in prima faza de Serviciul pe care il conduce, s-a stabilit ca au fost incalcate normele referitoare la vanzarea activelor.
"Dosarul care a pornit de la noi a fost finalizat cu rechizitoriu de procurorii anticoruptie, fostul functionar al DGFP Mures fiind trimis in judecata pentru luare de mita", a declarat comisarul Emilian Oltean, potrivit caruia Cristian Gorea este acuzat ca ar fi luat mita 100.000.000 de lei vechi, in schimbul acestei sume fiind de acord sa vanda, fara respectarea prevederilor legale, activul SC Agroind SA Targu Mures, pus sub sechestru.
Procurorii DNA Targu Mures au anuntat, in 23 februarie, ca au deschis un dosar privind modul in care a fost vanduta o statie de sortare a SC Agroind SA Targu Mures, in cadrul procedurii de executare silita, tranzactie ulterior anulata de DGFP Mures.
Surse din cadrul Serviciului Teritorial Anticoruptie de la Mures au declarat atunci ca vanzarea statiei de sortare s-a facut in 2004, prin negociere directa, ulterior DGFP constatand ca dosarul firmei care a cumparat-o nu intrunea toate conditiile legale pentru a efectua tranzactia. Ca urmare, tranzactia a fost anulata, iar statia de sortare scoasa la licitatie de DGFP Mures, obtinandu-se in final un pret cu 60 la suta mai mare decat cel de la prima vanzare.
Prima firma cumparatoare a contestat in instanta anularea contractului de vanzare, insa nu a avut castig de cauza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.