Durerile si furnicaturile la nivelul picioarelor sunt principalele simptome ale insuficientei venoase. Aceasta insuficienta influenteaza circulatia sangelui in organism. Astfel, sangele ce ar trebui transportat catre inima, prin aceste vene, ''se opr
Durerile si furnicaturile la nivelul picioarelor sunt principalele simptome ale insuficientei venoase. Aceasta insuficienta influenteaza circulatia sangelui in organism. Astfel, sangele ce ar trebui transportat catre inima, prin aceste vene, ''se opreste'', de fapt, la nivelul picioarelor. De aici, apar durerile de picioare, gleznele umflate, senzatia de greutate in picioare si crampele musculare. Exista si o serie de factori care favorizeaza aparitia insuficientei venoase: statul timp indelungat in picioare sau pe scaun, lipsa de miscare, obezitatea, modificarile hormonale, expunerea la temperaturi ridicate, efortul fizic, varsta.
Majoritatea pacientilor cu insuficienta venoasa sunt femei. Conform statisticilor, doua treimi dintre persoanele care prezinta aceasta insuficienta sunt femei. In cazul lor, insuficienta venoasa apare in timpul sarcinii si in perioda in care iau pilule anticonceptionale. Specialistii, pentru prevenirea aparitiei insuficientei venoase, recomanda mersul pe jos si evitarea statului, ore in sir, pe scaun sau in picioare. Mersul pe jos si urcatul scarilor pun sangele in miscare, in timp ce statul in picioare sau pe scaun face ca sangele sa stagneze la nivelul membrelor inferioare.
Sporturile precum fotbalul, tenisul, baschetul si voleiul nu sunt recomandate. In schimb mersul pe bicicleta si inotul pun sangele in circulatie.
Totodata, persoanele care sufera de insuficienta venoasa trebuie sa doarma cu picioarele putin ridicate, pe o perna. Trebuie evitate baile fierbinti, sauna, imbracamintea foarte stramta - precum jartierele - si incaltamintea stramta si cu tocuri inalte.
De asemenea, kilogramele in plus favorizeaza aparitia si dezvoltarea insuficientei venoase. Pe de alta parte, este indicat consumul a cel putin doi litri de apa pe zi si este contraindicat consumul de sare in exces. Sarea face ca lichidele sa fie retinute in organism, ceea ce nu este deloc sanatos.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.