Ada Milea si violonistul de origine romana Alexander Balanescu vor prezenta pe 2 iunie, in sala Amfiteatru a Teatrului National din Bucuresti, spectacolul in limba engleza "The Island/ Insula", care a avut premiera in Marea Britanie la inceputul aces
Ada Milea si violonistul de origine romana Alexander Balanescu vor prezenta pe 2 iunie, in sala Amfiteatru a Teatrului National din Bucuresti, spectacolul in limba engleza "The Island/ Insula", care a avut premiera in Marea Britanie la inceputul acestei luni. Alexander Balanescu si Ada Milea abordeaza in "The Island / Insula" textul autorului roman Gellu Naum, care trateaza cu umor drama singuratatii lui Robinson Crusoe.
Ada Milea, absolventa a Facultatii de Arta Teatrala din Targu Mures, sectia actorie, si Alexander Balanescu, cel care a cucerit Europa, au creat o noua productie de teatru alternativ, de tip musical, cu doar doua personaje: Alexander Balanescu - Robinson si Ada Milea - Mary, mama lui Robinson.
De asemenea, spectacolul va fi prezentat si in cadrul unui mic turneu in tara, care va cuprinde Bistrita si Timisoara. In prezent exista tratative pentru sustinerea unor reprezentatii in Cluj si Constanta. "The Island / Insula" a fost prezentat deja publicului britanic in trei spectacole produse de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu South Hill Park Arts Centre Bracknell, IF06 Festival London si Oxford Contemporary Music. Alexander Balanescu Quartet a lansat albume de succes in Europa, ca "Luminitza", "Angels and Insects" si, cel mai recent, "Maria T", care a fost prezentat publicului din Romania in toamna anului trecut.
De asemenea, Balanescu a mai venit in Romania in cadrul Festivalului International de Dans BucurESTI.VEST 2003, cu spectacolul "Lume (joc si jale)", realizat impreuna cu coregraful Charles Linehan. Numeroasele colaborari cu compozitori si muzicieni celebri precum Michael Nyman, Kraftwerk, Pet Shop Boys, Kate Bush sau Goldfrapp i-au permis lui Balanescu sa-si creeze propriul sau stil de a compune si a interpreta live, oferind o cu totul alta viziune muzicii contemporane decat orice alt cvartet de coarde.
De-a lungul carierei sale, Ada Milea a mai jucat si a cantat in regia lui Radu Afrim sau Th. Cristian Popescu, a lucrat cu Cirque de Soleil, a compus coloane sonore pentru piese de teatru si a lansat mai multe albume, ultimul dintre acestea fiind "Quijote".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.