Membrii unei retele internationale de trafic de droguri conduse de turcul Halit Karamagarali, condamnat deja la 17 ani de inchisoare intr-un alt caz, vor aparea, in 15 mai, in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care vor judeca c
Membrii unei retele internationale de trafic de droguri conduse de turcul Halit Karamagarali, condamnat deja la 17 ani de inchisoare intr-un alt caz, vor aparea, in 15 mai, in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care vor judeca contestatiile lor impotriva pedepselor primite.
Cei 11 membri ai retelei sunt acuzati ca au transportat din Turcia, in state din Europa de Vest, aproape un sfert de tona de heroina, ascunsa in trenuri internationale.
Ei au fost condamnati la inchisoare, dar au facut recurs, astfel ca dosarul a ajuns la instanta suprema. Anchetatorii au stabilit ca reteaua de traficanti turci si romani, care a actionat in 2001, organizase un traseu al drogurilor care includea teritoriul mai multor tari, plecand din Turcia, traversand Bulgaria, Romania si Ungaria si avand ca destinatie finala tari din Europa Occidentala.
In cateva luni, membrii retelei au traficat aproximativ 237 de kilograme de heroina.
Potrivit anchetatorilor, sumele vehiculate in cadrul operatiunilor derulate de capii acestei filiere internationale erau deosebit de atractive pentru membrii acesteia.
Astfel, precizeaza Mediafax, pentru un transport de 15 kilograme de heroina pe ruta Bucuresti - Paris si cu destinatia finala Stuttgart, transportatorul castiga 6.000 de marci germane (3.000 de dolari), iar pentru un transport de 20 de kilograme primea 8.000 de marci germane (4.000 de dolari).
Daca heroina traficata ar fi putut fi vanduta direct pe piata drogurilor din Romania, chiar la preturi minime si fara ca distribuitorii sa o combine cu alte substante, reteaua ar fi castigat cel putin 480 de miliarde de lei vechi.
Pentru a-si atinge scopurile, organizatorii si membrii retelei au comis infractiuni deosebit de grave, intre care falsul privind identitatea, uzul de fals, talharia (pentru prima data probata de anchetatori intr-un dosar legat de trafic de droguri), sechestrarea si lipsirea de libertate sau violarea de domiciliu, sustin investigatorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.