Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 20 aprilie 2006 a fost de 16,38 milioane lei (4,7 milioane EUR, 5,81 milioane USD). Indicii bursieri BET-C si BET au inregistrat usoare fluctuatii fata de valorile precedente,
Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 20 aprilie 2006 a fost de 16,38 milioane lei (4,7 milioane EUR, 5,81 milioane USD). Indicii bursieri BET-C si BET au inregistrat usoare fluctuatii fata de valorile precedente, BET-C scazand cu 0,29%, in timp ce BET a ramas practic neschimbat, iar indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare s-a depreciat cu 0,08%.
Lichiditatea a fost in crestere fata de sedinta precedenta, mentinandu-se totusi la cote relativ scazute. Azi s-au tranzactionat aproximativ 32,4 milioane actiuni apartinand unui numar de 50 emitenti, dintre care 17 au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta, fata de 19 care au scazut.
Cel mai tranzactionat emitent a fost Banca Transilvania Cluj-Napoca (TLV) cu o valoare totala a tranzactiilor de 3,7 milioane RON. Volumul total tranzactionat a fost de 2,56 milioane actiuni, iar pretul de inchidere a ramas neschimbat fata de sedinta precedenta (1,4500 lei).
Societatile de investitii financiare nu au iesit din apatia generala, manifestand aceeasi lichiditate scazuta. Nici intervalurile de variatie ale preturilor nu au fost mari, diferentele intre valorile maxime si cele minime fiind de 0,0300-0,0400 lei.
Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a atras astazi intr-o masura mai mare atentia investitorilor, volumul total tranzactionat ridicandu-se pana la 13,54 milioane actiuni. Valoarea de referinta a scazut cu -0,2%, pretul de inchidere fixandu-se la 0,0975 lei. Printr-un comunicat de presa, se mentioneaza propunerea Consiliului de Administratie al societatii privind repartizarea profitului net obtinut in exercitiul financiar 2005 astfel: 5% din valoarea profitului sa fie repartizata in rezervele legale, restul pentru acoperirea pierderilor contabile aferente anilor precedenti.
Sursa: Active International


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.