Pana la 15 mai, contribuabilii care au realizat venituri din activitati agricole, activitati independente sau venituri din strainatate a caror impunere este finala in Romania, trebuie sa depuna declaratii suplimentare de venit. Potrivit articolulu
Pana la 15 mai, contribuabilii care au realizat venituri din activitati agricole, activitati independente sau venituri din strainatate a caror impunere este finala in Romania, trebuie sa depuna declaratii suplimentare de venit. Potrivit articolului 83 din Codul Fiscal, contribuabilii care sunt persoane fizice cu domiciliu in Romania si care au realizat venituri anul trecut, sunt obligati sa predea declaratia de venit la acelasi termen.
Termenul depunerii declaratiei de venit pentru contribuabilii care obtin venituri din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor este de 30 iunie. Data scadenta a celor cu venituri similare care vizeaza arbustii, plantele decorative si ciupercile, dar si exploatarea pepinierelor viticole si pomicole este tot 30 iunie.
Platile anticipate aferente trimestrului II 2006 ale contribuabililor care realizeaza venituri din activitati independente si din cedarea folosintei bunurilor este de 15 iunie. Exceptia o constituie impozitul pe veniturile din arendare si cel din activitati agricole.
Venitul obtinut din transferul dreptului de proprietate asupra constructiilor sau terenurilor, realizat printr-o procedura diferita de cea notariala, trebuie declarat in 5 zile de la data instrainarii bunului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.