Dupa o monitorizare de aproape un an si jumatate, politistii timisoreni de la Crima Organizata au reusit anihilarea unei retele de proxeneti care actiona pe ruta Romania - Austria.
Astfel, din datele certe obtinute si cu ajutorul ofiterului de
Dupa o monitorizare de aproape un an si jumatate, politistii timisoreni de la Crima Organizata au reusit anihilarea unei retele de proxeneti care actiona pe ruta Romania - Austria.
Astfel, din datele certe obtinute si cu ajutorul ofiterului de legatura austriac privind activitatea infractionala a acestui grup, timisorenii de la Crima Organizata au stabilit ca, in perioada 2004 - 2005, membrii retelei au racolat mai multe tinere pe care le-au exploatat, obligandu-le sa practice prostitutia atat pe raza localitatii Birda, judetul Timis, unde detineau un club de noapte, cat si in strainatate, respectiv orasul Graz - Austria.
Pornind de la aceste date si informatii, in noaptea de marti spre miercuri, lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, insotiti de specialisti din cadrul Inspetoratului Teritorial de Munca Timis, au declansat o actiune-fulger la clubul de noapte amintit.
Acolo au fost descoperiti si retinuti capii gruparii - Viorica Draghici (46 de ani), Petru Draghici (56 de ani) si Cristian Valentin Draghici (25 de ani) -, totodata fiind identificate si doua tinere de 16 ani care isi desfasurau activitatea ca dansatoare in incinta acestui night club, fara a avea contracte de munca.
Potrivit unor surse din cadrul BCCOA, unul dintre motivele pentru care se asteptase atat pentru retinerea infractorilor era tocmai intoarcerea minorelor din Austria pentru a fi audiate, cu atat mai mult cu cat acestea declarasera, de teama fata de proprietarii clubului, ca au 19 ani in loc de 16.
Cei trei membri ai familiei Draghici au fost prezentati Tribunalului Timis, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru comiterea infractiunilor de spalare de bani, trafic de persoane si constituirea unui grup infractional organizat.
Pentru stabilirea intregii activitati infractionale, identificarea de noi victime si a tuturor membrilor retelei, ofiterii de la Crima Organizata si procurorul DIICOT din Timisoara pastreaza legatura cu reprezentantii tuturor politiilor statelor tinta ale traficantilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.