Banca Centrala din Polonia a prezentat o bancnota pentru colectionari cu imaginea lui Ioan Paul al II-lea, decedat in 2005. Bancnota, cu o valoare nominala de 50 de zloti (13 euro), va fi pusa in circulatie pe 16 octombrie, ziua in care se implines
Banca Centrala din Polonia a prezentat o bancnota pentru colectionari cu imaginea lui Ioan Paul al II-lea, decedat in 2005. Bancnota, cu o valoare nominala de 50 de zloti (13 euro), va fi pusa in circulatie pe 16 octombrie, ziua in care se implinesc 28 de ani de cind cardinalul polonez Karol Wojtyla a fost ales ca Papa, a anuntat conducerea bancii. Pe bancnota sint imprimate mai multe simboluri religioase care fac referire la Ioan Paul al II-lea si o reproducere a semnaturii sale. Conducerea bancii nu a precizat care va fi tirajul acestei bancnote. Pe piata mai exista piese de moneda poloneza din aur si argint imprimate cu efigia lui Ioan Paul al II-lea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.