Presedintele R.P. Chineze, Hu Jintao, a preferat sa-si inceapa periplul american in statul Washington, care detine un excedent comercial in relatiile cu China. El a profitat de ocazie pentru a promite conducerii companiei Microsoft ca va lupta im
Presedintele R.P. Chineze, Hu Jintao, a preferat sa-si inceapa periplul american in statul Washington, care detine un excedent comercial in relatiile cu China. El a profitat de ocazie pentru a promite conducerii companiei Microsoft ca va lupta impotriva piratarii programelor informatice.
Celor de la uzinele Boeing, liderul chinez le-a facut de asemenea promisiuni, declarand ca China doreste sa achizitioneze, in urmatorii 15 ani, nu mai putin de 2.000 de noi avioane de pasageri.
Analisti americani, citati de presa de ieri, au apreciat ca acestea au fost declaratii menite sa linisteasca apele in perspectiva dificilelor discutii pe care urma sa le aiba ieri, la Casa Alba, cu presedintele George W. Bush. Multa lume la Washington, releva Associated Press, asteapta de la summitul Bush - Hu Jintao raspuns la o serie de intrebari deloc simple. Bush are nevoie de sprijinul liderului chinez pentru a rezolva pozitiile nucleare periculoase ale Iranului si Coreei de Nord. Concomitent, sub presiunea puternica a Congresului american, Bush va trebui sa-i ceara omologului de la Beijing schimbari in filozofiile economice, militare si politice ale Chinei care, in opinia Washingtonului, afecteaza interesele Statelor Unite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.