Prelungirea sezonului estival si asigurarea de locuri de munca pentru o perioada cat mai lunga de timp vor permite angajatilor din domeniul turismului sa acceada la masuri de protectie sociala, potrivit Rompres. "ANT va definitiva impreuna cu Ministe
Prelungirea sezonului estival si asigurarea de locuri de munca pentru o perioada cat mai lunga de timp vor permite angajatilor din domeniul turismului sa acceada la masuri de protectie sociala, potrivit Rompres. "ANT va definitiva impreuna cu Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca o propunere legislativa prin care stabilesc facilitati pentru angajatorii care desfasoara activitati turistice pe litoralul Marii Negre si masuri de protectie sociala pentru salariatii sectorului turism, hoteluri, restaurante, in scopul permanentizarii fortei de munca care presteaza activitati turistice pe litoral", a anuntat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Iuliu Marian. Pana in prezent, persoanele care lucrau sezonier in domeniul turismului nu puteau beneficia de protectie sociala desi contributiile erau platite corect, pentru ca nu indeplineau conditiile legate de stagiul de cotizare. Autoritatea Nationala pentru Turism sustine prelungirea sezonului estival si, impreuna cu Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania si Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural, ofera trei programe speciale la tarife avantajoase - "O saptamana la mare", "O saptamana de refacere in statiuni balneare" si "Vacanta la tara".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.