Paritatea euro/dolar a continuat si ieri se se mentina peste pragul de 1,23 dolari, in timp ce aurul a atins un nou record al ultimilor 25 de ani. Paritatea euro/dolar a fluctuat intre 1,2383 dolari, pe pietele asiatice si 1,2334 dolari pe cele europ
Paritatea euro/dolar a continuat si ieri se se mentina peste pragul de 1,23 dolari, in timp ce aurul a atins un nou record al ultimilor 25 de ani. Paritatea euro/dolar a fluctuat intre 1,2383 dolari, pe pietele asiatice si 1,2334 dolari pe cele europene.
Moneda americana s-a apreciat usor dupa ce au fost publicate datele privind cererile saptamanale de cereri de somaj din SUA, care au scazut cu 10.000, cat si a usoarei cresteri a inflatiei americane, care a readus in prim-plan "sperantele" investitorilor in ceea ce priveste evolutia dobanzii de referinta, pe care Rezerva Federala ar putea sa o "treaca" peste bariera de 5%, ceea ce ar aduce un plus dolarului, avand in vedere ca pentru iunie se asteapta o dobanda de 5,25. In acest timp Banca Centrala Europeana mentine dobanda de referinta din euro-zona la 2,5%, urmatoarea miscare fiind anticipata pentru iunie.
Pe piata londoneza a aurului, pretul unciei a atins un nou record, de 645,01 dolari, cel mai ridicat nivel incepand cu noiembrie 1980, dupa ce in urma cu doar cateva saptamani fluctua in jurul valorii de 540 dolari. Aceasta crestere a survenit dupa ce pretul petrolului a depasit pragul de 72 dolari, datorita tensiunilor geopolitice si strategice legate de programul nuclear iranian cat si a violentelor din Nigeria sau temerile legate de nivelul stocurilor de benzina americane. Trebuie avut in vedere riscul ca pretul titeiului sa urce in urmatoarele zile la peste 75 de dolari/barilul, ceea ce face din aur o investitie sigura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.