Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) are posibilitatea sa mareasca valoarea contractelor incheiate cu farmaciile. Cel putin asa a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, dupa ce Guvernul a aprobat majorarea veniturilor CNAS cu 633,2
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) are posibilitatea sa mareasca valoarea contractelor incheiate cu farmaciile. Cel putin asa a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, dupa ce Guvernul a aprobat majorarea veniturilor CNAS cu 633,2 miliarde de lei vechi. Potrivit ministrului Nicolaescu, aceasta decizie a Guvernului este o consecinta a faptului ca s-a reusit ca, in acest an, colectarea veniturilor sa fie peste cea prognozata anul trecut. Din cele 633,2 miliarde de lei vechi, nu mai putin de 626,8 miliarde de lei vechi au fost alocate pentru majorarea limitei de cheltuieli in vederea decontarii medicamentelor gratuite si compensate. ''Acum CNAS are posibilitatea sa mareasca valoarea contractelor incheiate cu farmaciile. Iar acestea vor avea mai multi bani pentru eliberarea medicamentelor compensate si gratuite. Dupa cum ne-am angajat, banii colectati la Sanatate vor avea numai aceeasi destinatie - Sanatatea'', a precizat ministrul Eugen Nicolaescu. Totodata, el a spus ca a convenit cu CNAS ca alocarea fondurilor sa se realizeze dupa criterii care sa tina cont de realizarile judetelor, ''si nu de sume istorice, viciate in decursul anilor de prieteniile si intelegerile politice''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.