Regizorul Catalin Mitulescu a fost selectionat in sectiunea ''Un certain regard'' a Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc intre 17 si 28 mai, cu primul sau lungmetraj: "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii".
Alti doi regizori romani
Regizorul Catalin Mitulescu a fost selectionat in sectiunea ''Un certain regard'' a Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc intre 17 si 28 mai, cu primul sau lungmetraj: "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii".
Alti doi regizori romani ar putea sa fie prezenti la cea de-a 59-a editie a prestigiosului festival: Cristian Nemescu, cu mediumetrajul "Marilena de la P7" si Corneliu Porumboiu, cu debutul sau in lungmetraj - "A fost sau n-a fost?" Primul ar putea sa participe in sectiunea Semaine de la critique, iar cel de-al doilea, in Quinzaine des Realisateurs. "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" se petrece intr-un cartier marginas al Bucurestiului, in ultimul an al epocii de aur, si este povestea tragi-comica a lui Lalalilu, un baiat de 7 ani si a surorii sale Eva. Din distributie fac parte Dorotheea Petre (Ryna din filmul Ruxandrei Zenide), copilul Timotei Duma, Nicolae Praida, Jean Constantin, Mircea Diaconu, Carmen Ungureanu, Grigore Gonta, Valentin Popescu si Florin Zamfirescu. Doua dintre rolurile importante ale filmului sunt jucate de liceenii Ionut Becheru si Cristi Vararu.
"Am facut acest film pentru ca imi era dor de gradinita, de liceu, de Romania...", spune Catalin Mitulescu. Cunoscutul regizor este castigatorul unui Palme d'Or pentru scurtmetraj, obtinut in 2004 cu "Trafic". Anul acesta se va afla pe Croazeta si Cristi Puiu, care isi va prezenta proiectul "Hrana pentru pestii mici" in Atelierul Festivalului - un workshop inaugurat in 2005, cu scopul promovarii regizorilor tineri.
Italianul Nanni Moretti, englezul Ken Loach, americanca Sofia Coppola si spaniolul Pedro Almodovar ("Volver") se vor afla in competitie la cea de-a 59 editie a Festivalului de Film de la Cannes.
Filmul francez "Transylvania" de Tony Gatlif, turnat in Romania, va fi prezentat in afara competitiei, in inchiderea festivalului de la Cannes, in timp ce filmul american "Codul lui da Vinci", realizat de Ron Howard dupa romanul de succes al lui Dan Brown, va rula in deschidere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.