Filiala din Romania a companiei franceze Alcatel va coordona incepand de luna aceasta reprezentantele din 10 tari sud-est europene, respectiv Bulgaria, Grecia, Cipru, Albania, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Croatia si Sloveni
Filiala din Romania a companiei franceze Alcatel va coordona incepand de luna aceasta reprezentantele din 10 tari sud-est europene, respectiv Bulgaria, Grecia, Cipru, Albania, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Croatia si Slovenia. Centrul de Coordonare Regionala pentru sud-estul Europei de la Bucuresti regrupeaza peste 1.500 de specialisti in telecomunicatii si tehnologia informatiei si se adreseaza unei piete de aproximativ 70 milioane de locuitori. "Cred ca, in urmatorii 10 ani, in zona noastra vom inregistra unul dintre cele mai ridicate ritmuri de crestere economica si progresul tehnologic cel mai spectaculos din Europa", a declarat Dan Bedros, presedinte-director general al Alcatel Romania, care a fost numit si la conducerea Centrului de Coordonare Regionala.
Rolul centrului din Romania este de a consolida si dezvolta prezenta Alcatel pe pietele in curs de dezvoltare din sud-estul Europei si de a extinde experienta grupului, mai ales cea inregistrata in Romania, unde in cei 15 ani de activitate, grupul a realizat o cifra de afaceri cumulata de peste 1,5 miliarde de euro. Anul trecut, vanzarile grupului au depasit 150 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 15 la suta fata de 2004. "Tarile din regiune, ca si Romania, au avantajul ca pot alege cele mai avansate tehnologii disponibile pe piata in acest moment: broadband, UMTS - 3G, IPTV, NGN. Acestea sunt tehnologiile in care produsele, solutiile complete si expertiza Alcatel sunt cele mai competitive", a mai afirmat Dan Bedros.
In Romania, Alcatel a oferit solutii viabile unor companii ca Romtelecom, RDS/RCS, Orange, Compania Caile Ferate Romane, Transelectrica etc. De asemenea, a participat la informatizarea sistemului sanitar prin reteaua nationala de traumatologie si colaboreaza cu mai multe universitati.
Alcatel Romania a fost infiintata in 1991 si este furnizorul principal de echipamente de telecomunicatii pentru piata romaneasca, are aproximativ 1.500 de angajati, dintre care peste jumatate sunt ingineri informaticieni care lucreaza in departamentul de dezvoltare software, iar specialistii in sisteme de telecomunicatie sunt implicati in realizarea de retele moderne in peste 60 de tari din lume.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.