Compania Holcim, unul dintre liderii mondiali in productia de ciment, betoane, agregate si in servicii aferente industriei de constructie, a lansat saptamana aceasta o actiune sociala, prin inaugurarea primului portal romanesc destinat sa informeze p
Compania Holcim, unul dintre liderii mondiali in productia de ciment, betoane, agregate si in servicii aferente industriei de constructie, a lansat saptamana aceasta o actiune sociala, prin inaugurarea primului portal romanesc destinat sa informeze publicul larg despre proiecte din domeniul dezvoltarii durabile.
"Viziunea Holcim este sa construiasca fundatii solide pentru societatea de maine nu doar prin produsele si serviciile oferite, ci si prin programe care sa formeze o societate armonioasa si echilibrata, atenta la tot ce se intampla in jurul ei. Pare abstract si mai dificil de abordat, dar in realitate vorbim de o atitudine ce ar trebui sa faca parte din matricea noastra mentala si comportamentala", a declarat la lansarea site-ului directorul general al Holcim Romania, Markus Wirth. Potrivit filosofiei Holcim, dezvoltare durabila inseamna actiuni si eforturi, nu doar ale marilor companii, dar si ale noastre, in calitate de cetateni, gandind in perspectiva, nu doar la prezent.
"Dezvoltare nu inseamna doar consum de energie si resurse, ci si protejarea acestora. Numai astfel dezvoltarea societatii poate deveni durabila.
Aceasta sursa virtuala de informare pe care tocmai am lansat-o vorbeste explicit despre tot ce inseamna dezvoltare durabila, cu accente puse pe ecologie si responsabilitate sociala, dar mai ales permite vizitatorilor sa se exprime, nu doar sa se informeze, invitandu-i pe toti cei interesati la expunerea opiniilor si ideilor. Cu alte cuvinte, prin acest site dorim sa generam luari de atitudine" - a mai declarat Wirth.
Compania elvetiana a cucerit o prezenta puternica pe piata in peste 70 de tari, pe toate continentele, operand peste 130 de fabrici de ciment si mai mult de 750 statii de betoane, avand aproximativ 61.000 de angajati.
Holcim a fost una dintre primele companii din aceasta industrie care a investit in Europa de Est dupa 1989. Holcim (Romania) S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 14 statii ecologice de betoane si 4 statii de agregate si are aproximativ 1.300 de angajati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.