Guvernul cere partenerilor sociali din Consiliul Economic si Social sa analizeze cu prioritate si sa se pronunte asupra proiectului care modifica legea patronatelor, potrivit Rompres. In sedinta de Guvern de ieri, Executivul a luat act de decizia CES
Guvernul cere partenerilor sociali din Consiliul Economic si Social sa analizeze cu prioritate si sa se pronunte asupra proiectului care modifica legea patronatelor, potrivit Rompres. In sedinta de Guvern de ieri, Executivul a luat act de decizia CES de a amana avizarea proiectului care modifica legea patronatelor si a analiza consecintele care decurg din intarzierea promovarii actului normativ. Guvernul considera ca promovarea legii patronatelor este o prioritate, deoarece acest capitol este marcat cu stegulet galben in raportul de monitorizare al Comisiei Europene publicat in noiembrie 2005. Promovarea modificarilor la legea patronatelor este necesara si pentru consolidarea mediului de afaceri din Romania, subliniaza executivul. Dupa ce a fost discutat de Comisia de dialog social a Ministerului Muncii, proiectul de lege privind patronatele a fost inaintat CES. Guvernul doreste sa ia o decizie in privinta proiectului dupa ce primeste avizul Consiliului Economic si Social.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.