Evolutia mediului de afaceri si a intreprinderilor mici si mijlocii, in semestrul al doilea al anului fiscal 2005, care s-a incheiat la finele lunii martie, este satisfacatoare, a declarat, ieri, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al
Evolutia mediului de afaceri si a intreprinderilor mici si mijlocii, in semestrul al doilea al anului fiscal 2005, care s-a incheiat la finele lunii martie, este satisfacatoare, a declarat, ieri, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, potrivit Rompres.
In fiecare semestru, CNIPMMR elaboreaza evaluarea situatiei de ansamblu a IMM-urilor din Romania pe semestrul anterior. In urma evaluarii, reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii considera ca mediul de afaceri a fost satisfacator, iar in acest ritm IMM-urile sunt pregatite in jur de 30 la suta pentru aderare la Uniunea Europeana. Rata medie a somajului pentru cel de-al II-lea semestru din 2005 este de 5,7 la suta, iar castigul salarial mediu lunar net este de 13,5 la suta. Totodata, in aceasta perioada s-a inregistrat comparativ cu anul trecut o fiscalitate pe forta de munca in crestere in medie cu 1 pana la 2 procente. Impozitul pe profit a fost de 16 la suta, iar impozitul pe dividende a fost de zece la suta.
Numarul societatilor inmatriculate la Registrul Comertului a crescut in semestrul II al anului 2005 comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior cu 1,74 la suta, in timp ce societatile comerciale radiate din Registrul Comertului s-au ridicat la un procent de 254,88 la suta. IMM-urile, in ultimul semestru al anului 2005, au obtinut un profit mediu intre 5 - 7 la suta si au inregistrat pierderi in medie cu 2-3 la suta. Cifra de afaceri a IMM-urilor a crescut in medie cu 5 - 10 la suta. Pierderile inregistrate de IMM-uri s-au axat in marja de 0,5 la suta. Numarul salariatilor din cadrul IMM-urilor a crescut si el in medie tot cu 0-5 la suta. In ceea ce priveste investitiile efectuate de IMM-uri, acestea au crescut in al doilea semestru al anului 2005 intre 4-6 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.