Ion Iliescu a admis ca nu este satisfacut de alegerea lui Marian Vanghelie ca presedinte executiv al PSD-Bucuresti. Daca Sorin Oprescu a negat initial acest lucru, spunand ca unica doleanta a lui Iliescu a fost ca noua conducere sa fie aleasa cu grij
Ion Iliescu a admis ca nu este satisfacut de alegerea lui Marian Vanghelie ca presedinte executiv al PSD-Bucuresti. Daca Sorin Oprescu a negat initial acest lucru, spunand ca unica doleanta a lui Iliescu a fost ca noua conducere sa fie aleasa cu grija, acum fostul presedinte a declarat public ca nu este oportuna alegerea lui Vanghelie in conducerea municipala.
Iliescu a invocat doua motive principale. Primul este ca munca de la primarie nu i-ar permite lui Vanghelie sa se ocupe de problemele curente ale filialei bucurestene. "Omul are o functie castigata prin forte proprii, si trebuie sa se ocupe de aceasta misiune, care nu este usoara, pentru ca este singurul primar al PSD", a afirmat Iliescu. Totodata, acesta este preocupat de problemele de imagine pe care le are primarul de la sectorul 5: "Adica chiar nu are PSD in Bucuresti pe altcineva care sa faca acest lucru? Deci este o chestiune si de lipsa de grija colegiala pentru un om care are lacunele lui, in ceea ce priveste cultura personala, modul de adresare, care este si speculat de altii".
In schimb, liderii filialei continua sa afirme ca Vanghelie este sprijinit de Ion Iliescu. Doru Giugula, presedintele Consiliului de Arbitraj al filialei, a declarat ca senatorul i-a remis un document de sprijin fata de prezenta lui Marian Vanghelie la conducerea executiva a organizatiei. "Ion Iliescu si-a manifestat sustinerea fata de Marian Vanghelie. Am terminat astfel cu etapa de barfa", a clamat Giugula. Acesta a refuzat insa sa puna la dispozitia presei documentul cu pricina.
Iliescu a reactionat imediat si a negat ca este autorul unei asemenea declaratii de sprijin. "Ma surprinde ca se apeleaza la declaratii inexistente. De ce au nevoie de asa ceva? Este o minciuna. Habar n-am avut ca a fost o sedinta la PSD Bucuresti", a spus iritat Iliescu. Prin dezmintirea sa, nu numai Giugula este acuzat de minciuna, ci si presedintele PSD-Bucuresti, Sorin Oprescu. Acesta declarase in urma cu o saptamana ca Iliescu a fost invitat la sedinta in care Vanghelie a fost ales, dar ca nu a venit pentru a evita eventualele proteste ale Blocului National al Revolutionarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.