Cresterea economica la nivel mondial se va situa in 2006 la 4,9% gratie in special Statelor Unite, zonei euro si Japoniei, se arata intr-un raport al FMI dat publicitatii ieri. Potrivit Fondului Monetar International, riscurile unor dezechilibre majo
Cresterea economica la nivel mondial se va situa in 2006 la 4,9% gratie in special Statelor Unite, zonei euro si Japoniei, se arata intr-un raport al FMI dat publicitatii ieri. Potrivit Fondului Monetar International, riscurile unor dezechilibre majore la nivel global se mentin insa si pentru acest an. Aceasta noua prognoza a FMI depaseste cu 0,6% estimarea din luna septembrie a anului trecut. Pentru 2007 FMI mizeaza pe o crestere de 4,7%. Pentru zona euro, FMI a avansat o cifra de crestere de 2% pentru acest an si de 1,9% in 2007. Principalele pericole care continua sa ameninte aceasta evolutie economica sunt preturile ridicate ale titeiului si izbucnirea unei pandemii de gripa aviara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.