Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, proiectul legii privind finantarea partidelor politice, care prevede obligatia prezentarii listei complete a surselor de finantare, reduce plafonul maxim al cotizatiilor si schimba autoritatea de verificare a f
Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, proiectul legii privind finantarea partidelor politice, care prevede obligatia prezentarii listei complete a surselor de finantare, reduce plafonul maxim al cotizatiilor si schimba autoritatea de verificare a finantarilor. Partidele vor fi obligate, conform noilor prevederi, sa prezinte lista completa a surselor de finantare, si nu doar date referitoare la donatiile de care au beneficiat. Nivelul maxim al cotizatiilor platite de membri a fost redus la 12 salarii minime brute pe economie. Documentul aprobat miercuri de Guvern mai stabileste ca modul de finantare a partidelor va fi verificat de catre Autoritatea Electorala Permanenta, si nu de catre Curtea de Conturi, ca in prezent. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.