In vreme ce majoritatea romanilor va petrece in familie Sarbatoarea Pascala, echipa masculina de handbal Steaua va incerca sa cucereasca, in premiera, o cupa continentala, elevii antrenorului Vasile Stanga urmand sa evolueze, sambata seara, pe terenu
In vreme ce majoritatea romanilor va petrece in familie Sarbatoarea Pascala, echipa masculina de handbal Steaua va incerca sa cucereasca, in premiera, o cupa continentala, elevii antrenorului Vasile Stanga urmand sa evolueze, sambata seara, pe terenul gruparii portugheze Sporting Club Horta, in cadrul primei manse din finala Challenge Cup. Dornici sa scrie cu litere de aur o noua pagina de istorie in handbalul masculin romanesc, "militarii" nu pareau deloc afectati ca vor petrece Pastele pe drumul de intoarcere spre tara, antrenorul Vasile Stanga (foto) gasind cu mult umor si solutia salvatoare. "Luam cu noi in bagaje si oua rosii, sa ne bucuram si noi de Sarbatoarea Pascala, dar nu stiu daca ne vor lasa la vama!", spunea pe un ton glumet inainte de plecarea de pe Aeroportul International "Henri Coanda" fostul mare "tunar" al Europei. Prezent in delegatia pentru Portugalia, comandantul CSA Steaua, George Boroi, a punctat si el pe acelasi ton: "Chiar sotia si fiica mea m-au trimis de acasa! In ultimii 20 de ani, cred ca e prima data cand nu voi fi cu familia, dar sansa de a castiga Challenge Cup este un motiv de bucurie. Noi, militarii, am petrecut multe sarbatori departe de familie." Referindu-se strict la finala, Vasile Stanga s-a aratat extrem de optimist: "Suntem increzatori in sansele noastre, mai ales dupa ce am primit informatii despre adversari. Multi fosti coechipieri de-ai mei, de pe vremea cand jucam la Steaua, care acum sunt antrenori prin toata Europa, m-au ajutat cu informatii. Noi speram intr-o victorie sau un rezultat de egalitate, dar si daca pierdem la doua-trei goluri diferenta, ne pastram sansele pentru castigarea Challenge Cup, in returul de la Bucuresti."
Din pacate, din motive financiare, handbalistii stelisti au plecat de ieri dupa-amiaza spre locul de desfasurare al partidei de sambata seara, urmand ca dupa o escala de o noapte la Lisabona sa continue drumul spre Insulele Azore, unde in aceasta dupa-amiaza au programat un prim antrenament de acomodare cu terenul de joc. "Vom mai face un atrenament si vineri dupa-amiaza, iar la ora meciului sper sa ajungem intr-un varf de forma. Sper intr-o evolutie foarte buna a jucatorilor mei, pentru ca meciul retur sa fie o mare sarbatoare", a subliniat Stanga, in vreme ce comandantul gruparii "militare" a anuntat ca prima in cazul castigarii trofeului va fi de 3750 de dolari.
Conform calendarului anuntat de EHF, returul finalei va avea loc pe data de 29 aprilie, in Sala Polivalenta "Ioan Kunst Ghermanescu" din Bucuresti, oficialii din Ghencea precizand ca la acest meci intrarea va costa 10 RON.
Si asta, pentru ca, pana acum, la partidele din cupele europene, intrarea a fost gratuita la Sala Polivalenta, dar foarte multi dintre suporterii ros-albastri au ramas pe dinafara din cauza interesului manifestat pentru spectacolul handbalistic, iar la mansa retur a finalei se asteapta un aflux record de spectatori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.