Electroputere Craiova a anuntat, ieri, ca a castigat un contract in valoare de 14 milioane euro pentru livrarea catre firme din Grecia a unor transformatoare electrice, in urma unor licitatii externe.
In acest moment, societatea se afla in pro
Electroputere Craiova a anuntat, ieri, ca a castigat un contract in valoare de 14 milioane euro pentru livrarea catre firme din Grecia a unor transformatoare electrice, in urma unor licitatii externe.
In acest moment, societatea se afla in proces de restructurare. Operatiunea va fi finalizata pana la finele lunii iunie a anului 2006 si presupune disponibilizarea a 600 de angajati, pentru a deveni atractiva pentru investitorii straini. Din 2001, autoritatile romane au incercat de patru ori sa privatizeze societatea, companiile interesate de preluarea societatii fiind General Motors, General Electric, Siemens si Karsdorfer. Ultima lansare la privatizare a avut loc in noiembrie 2005, iar termenul de depunere a ofertelor, stabilit initial pentru 19 decembrie 2005, a fost prelungit de patru ori, la solicitarea potentialilor investitori care au cerut de fiecare data timp suplimentar pentru imbunatatirea ofertei. Recent, o alta companie, A-TEC Industries, s-a aratat interesata de preluarea Electroputere insa a pus anumite conditii. Problemele societatii sunt legate de datoria de 30 de milioane de euro pe care o are catre stat. De asemenea, investitorul austriac a apreciat ca personalul este supradimensionat (3.000 de salariati), din moment ce societatea functioneaza la circa 20-30% din capacitate si are nevoie de un program de restructurare si de o infuzie de capital. In prezent, statul detine 62,8% din actiunile companiei. A-TEC Industries AG a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de euro. Grupul desfasoara activitati de productie in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est, precum si in China, India si SUA. A-TEC Industries este angajata in prezent intr-un proces de extindere si dezvoltare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.